RC TRX-4

go-slow-you-know

Radiografisch rijden met een 4×4, 4WD, terrein auto

Offroad rijden: In het klein kan dat al in je tuin. Maar ook dit is leuker als je met anderen rijd.

De TRX-4: is een model van de fabrikant Traxxas. niet perse voor dat merk, maar wel omdat deze een levensechte Defender 110 in het pakket hebben. Een echte of-raod auto op een schaal van 1:10. groot genoeg om leuk, realistisch te rijden en klein genoeg dat het goed handzaam is in hett transport. Deze auto is volledig 4WD met de mogelijkheid om in hoge en lage versnelling te rijden. Maar belangrijker de differentiëlen zijn te ‘locken’. Iets wat voor terrein rijden toch wel een leuke bijkomstigheid is.

Versnellingen en Diff-lock: voor normaal vlak terrein is de auto in hoge versnelling te zetten. Ik rijd eigenlijk enkel of-road en daar heb je niets aan snelheid. Het gaat dan meer om behendigheid en controle over de auto. Dus bij mij staat ie eigenlijk altijd in lage versnelling. Het blokkeren van de differentiëlen (Diff-lock) worden wel bediend. Al is het maar om zo realistisch mogelijk gedrag van de auto te hebben.

Rijden: Dat doe ik in de tuin als er even 5 minuten over zijn. maar ook op de radiozendamateur club DEC in Dordrecht. Met enkele leden gaan we op het terrein van de radiovereniging een crawlerbaan aanleggen zodat we lokaal ook wat uitdagender terrein kunnen aanleggen voor deze 1:10 schaal auto’s.